tisdag 27 mars 2012

Veganska frasvåfflor


I söndags firade vi såklart också "våffeldagen". Nedanstående recept kommer från Terneborgs Lyckliga Kokbok (med viss modifikation) och våfflorna blir riktigt frasiga och goda!

Recept för 2 portioner
100 g mjölkfritt margarin
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl sojamjölk
2,5 dl vatten
En nypa salt

Smält margarinet. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vispa ner sojamjölken, vattnet och margarinet och vispa ihop smeten ordentligt. Pensla våffeljärnet med lite mjölkfritt margarin och sätt igång att våffla. Servera med vegansk vispgrädde (t.ex. Alpro Airy & Creamy eller Go Green Visp) och sylt.

4 kommentarer:

  1. Christina Rask19 april 2012 11:45

    Hej Stefan och Johanna,
    jag jobbar på Expressens matmagasin Mitt kök, och undrar om ni skulle vilja vara med i tidningen under vinjetten Veckans Läsarrecept?
    Vi brukar ha en läsare varje vecka, ofta en matbloggare, som bidrar med ett (inte alltför långt) recept, en bild på sig själv och en bild på maträtten/bakverket. Självklart skriver vi ut adressen till bloggen också.
    Vore jättekul om ni ville vara med! Belönas med ett Mitt kök-förkläde! :-)

    Vänliga hälsningar
    /Christina Rask, Mitt kök
    christina.rask@expressen.se

    SvaraRadera
  2. Grymt recept. Tack :)

    SvaraRadera
  3. Grymt recept. Tack :)

    SvaraRadera
  4. Åh va bra att du gillar det :)

    SvaraRadera