onsdag 30 maj 2012

Mild indisk kikärtsgryta med smak av kardemumma


Cirka 4 portioner

1 burk kikärtor
1 dl röda linser
2 paprikor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 dl kokosflingor
1 burk kokosmjölk
3 dl vatten
0,5 dl mild ajvar
3 msk tomatpuré
4 lagerblad
1,5 tsk kardemumma
1,5 tsk kanel
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
1 färsk röd chili

Hacka löken och vitlöken och stek dem i olja tills de blir mjuka. Dela paprikan i bitar, hacka chilin och lägg i tillsammans med kokosflingorna och kryddorna. Efter någon minut, häll på linserna, vattnet, lagerbladen och buljongtärningen. Låt puttra under lock. Efter ca 10 minuter häll i kikärterna, kokosmjölk, tomatpuré och ajvar. Späd med lite vatten om det behövs, men grytan ska vara tjock och krämig. Puttra åtminstone tills linserna är klara, men gärna lite längre. Smaka av med salt och peppar och servera med basmatiris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar