lördag 5 maj 2012

Vegansk köttfärssoppa

























Cirka 4 portioner

4 potatisar
1 palsternacka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl fryst sojafärs (t.ex. ICA Gott Liv eller Hälsans Kök)
1 msk rapsolja
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
500 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 lagerblad
1 krm cayennepeppar
1 msk vitvinsvinäger
Salt (gärna örtsalt)
Peppar
Krusbladig persilja

Skala potatis och palsternacka och tärna till lagom stora bitar. Hacka gul lök och vitlök. Bryn löken tillsammans med sojafärsen i rapsolja i en stor kastrull. Häll på en liter vatten och smula ned buljongtärningen. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, lagerblad, cayennepeppar, vitvinsvinäger och de tärnade rotfrukterna. Låt koka upp. Soppan ska sedan småkoka tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Strö över finhackad krusbladig persilja vid servering. Servera gärna med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar