onsdag 21 augusti 2013

Göteborg: Kontiki

Veganburgaren
Vid två olika tillfällen har vi ätit middag på tiki-restaurangen Kontiki som ligger vid hållplatsen Botaniska Trädgården i närheten av Slottsskogen i Göteborg. Första gången var katastrofal servicemässigt. Vårt sällskap som är köttätare blev serverad rått fläskkött och rå kyckling och dryckesbeställningen blev också fel. Servitrisen bad om ursäkt och sa att vi fick säga till om vi ville ha efterrätt eller något annat som kompensation. Vi ville inte ha mer att äta och bad istället om att få notan, då hade de inte dragit bort något alls på notan trots att de kunde ha matförgiftat vårt sällskap och faktiskt erbjudit kompensation innan. Efter att vi påpekat detta drog servitrisen bort kostnaden för grillspetten som varit råa, men inte tillbehören. Vi orkade inte diskutera saken mer och nöjde oss med det. Den vegetariska och veganska maten var god dock, så det var synd att servicen var så dålig!

Hur som helst så var vi dit igen förra helgen. Vi hade ringt flera timmar innan och bokat bord, men när vi kom dit blev vi informerade om att stället var abonnerat av ett stort sällskap och att vi därför skulle få sitta utomhus. Det var kallt ute och vi bad om att få sitta inomhus istället, vilket servitrisen ganska motvilligt gick med på. Har man bokat bord tycker jag inte ens att det ska behöva bli en sån diskussion.. I så fall får dom upplysa om det när man ringer.

Den dåliga servicen vägs till viss del upp av den mysiga tiki-miljön och den goda veganburgaren som finns på menyn. Den är gjord på kikärter, purjolök, röda linser och riven morot och den serveras med "pommes frites" (tjocka potatisklyftor typ) och mangosås. Potatisklyftorna är i ärlighetens namn inte jätteupphetsande, vilket är synd! De serverar även veganska tzayspett och en kikärtsröra som man kan kombinera ihop till en måltid tillsammans med klyftpotatis och sås. Deras koncept är nämligen att man själv väljer alla komponenter på tallriken. Ett litet varningens finger dock, de har ändrat menyn nyligen och tagit bort flera av spetten, tillbehören och såserna från menyn.. Menyn på hemsidan stämmer inte längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar