måndag 20 februari 2012

Vegansemlor

 Semlan till vänster är från Two Little Birds. Den högra semlan är vår hembakta.

Tänkte passa på att göra ett litet inlägg om vegansemlor såhär i semmeltider. Förra helgen åt vi vegansemla på caféet Two Little Birds på Andra långgatan här i Göteborg. Den var mycket mumsig. Grädden var god och likaså mandelmassan. Vid detta besök blev vi även varse att Two Little Birds faktiskt har en hel del veganska alternativ på sin ordinarie meny, bl.a. mackor, sallader och kakor.

Förra veckan passade Johanna på att baka veganska semmelbullar, vilket är väldigt enkelt egentligen. Byt bara ut smör/margarin mot mjölkfritt margarin och använd vegetabilisk "mjölk" (t.ex. sojadryck) istället för vanlig mjölk. Istället för ägg penslar man bullarna med smält margarin med socker i. Bullarna blev väldigt goda och har den senaste veckan avnjutis vid ett par olika tillfällen med hemgjord mandelmassa och vegangrädde. På semlan på bilden använde vi GoGreen Visp som är jättegod. Nu har Alpro också släppt en vegansk vispgrädde som heter Airy & Creamy. Än så länge har vi bara provsmakat den på ICA, men vi har köpt hem den och den kommer sannolikt hamna på våra semlor imorgon på självaste fettisdagen!

Kan ju tillägga att för den som inte orkar baka egna semmelbullar så finns det ju faktiskt mjölk- & äggfria att köpa i de flesta butiker. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar