onsdag 30 maj 2012

Stefans grymma vegansoppa med pasta


Cirka 6 portioner

3 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
3 potatisar
10 cm purjolök
3 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
2 liter vatten
3 dl okokt minipasta
1 dl gröna ärter
Salt (gärna örtsalt)

Fyll en kastrull med vatten och låt koka upp. Skiva rotsakerna i önskad storlek, hacka purjolöken och tillsätt sedan detta i soppan tillsammans med tomatpurén och grönsaksbuljongtärningarna. Låt rotsakerna koka i cirka 10 minuter innan du tillsätter pastan. När pastan nästan är färdigkokt tillsätts de gröna ärterna. Smaka av med salt. Servera tillsammans med ett gott knäckebröd.




2 kommentarer:

  1. Jag måste bara berömma er för eran blogg! Det är min absoluta favorit-veganreceptblogg! Alla bilder på maten ser så goda ut och recepten är på bra vardagsmaträtter. Dessutom tycker jag att det är jättebra att det inte är massa halvfabrikat (som färdigstekt sojafärs), visst det är gott och äta, men man kanske inte ska fassna i att äta det varje dag bara för att det är lättare att ta köttätarkost och sen bara byta ut produkterna^^
    Lång kommentar men sammanfattningsvis keep the good work up, ni är BÄST! :D

    SvaraRadera
  2. Tusen tack! Det värmer verkligen att få höra att det finns nån som uppskattar bloggen och recepten vi lägger ut. :) Nu blir vi peppade att blogga oftare! :D

    SvaraRadera