torsdag 5 juli 2012

Gnocchi med lök och salviasmör




















2 portioner

500 g potatisgnocchi*
En näve färsk salvia
1 gul lök
50 g mjölkfritt margarin (t.ex. Carlshamns)
½ grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
Ev. veganskt parmesanostpulver

*Vissa färdiga gnocchis innehåller skummjölk eller ägg, men det finns färdig gnocchi som är ägg- & mjölkfri. Vi köpte vår på Willys.

Koka upp en stor kastrull med vatten att tillaga gnocchin i (vänta dock ett tag med att koka dessa). Smält margarinet i en stekpanna. Strimla salviabladen på längden och finhacka löken, tillsätt sedan dessa ingredienser i det smälta margarinet. Låt steka en stund tills löken börjat bli mjuk och genomskinlig. Häll sedan i vattnet och smula ner den halva buljongtärningen. Rör om och låt puttra tills löken sugit upp det mesta av vätskan. Under tiden detta kokar ihop lägger du ned gnocchin i det kokande vattnet. Gnocchin är färdig när de flyter upp till ytan, detta tar bara några minuter. Häll av vattnet, lägg ned gnocchin i stekpannan och rör om ordentligt. Om du tänkt tillsätta vegansk parmesan gör du även detta innan omrörning. Nu är det färdigt att serveras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar