tisdag 3 juli 2012

Mumsiga jordärtskockssoppan

















Cirka 4 portioner

1,5 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 kg jordärtskockor
4 potatisar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk mjölkfritt margarin
2,5 dl havre-/sojagrädde
Gräslök, finhackad
Svartpeppar
Salt (gärna örtsalt)

Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna. Under tiden skalar du jordärtskockorna och potatisarna och delar dem i mindre bitar. När vattnet kokar lägger du i dessa tillsammans med den hackade löken. Hacka vitlöken och tillsätt även denna till soppan. Låt koka tills potatisarna och jordärtskockorna blivit mjuka, cirka 15 minuter. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt margarinet, vitvinsvinägern och grädden. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en hushållsmixer. Smaka av med salt och peppar och låt sedan soppan puttra en stund till. Servera soppan med finhackad gräslök på toppen tillsammans med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar