måndag 23 juli 2012

Pasta med kronärtskockspesto

























4 portioner

2 vitlöksklyftor
1 dl hasselnötter
4 marinerade kronärtskockshjärtan på burk
4 marinerade soltorkade tomater på burk
1 dl färsk bladpersilja
0,5 dl olivolja
2,5 dl osötad sojamjölk
100 g smältbar veganost (ex. Redwood Mozzarella Style)
Ev. 1-2 msk vegansk parmesanostpulver
1 tsk svartpeppar
Örtsalt
Pasta, ex. spaghetti eller äggfri tagliatelle

Börja med att koka pastan i en stor kastrull. Lägg sedan vitlök och hasselnötter i en matberedare och mixa tills det är finfördelat. Tillsätt sedan persiljan och mixa tills det är ganska små bitar. Lägg därefter i kronärtskockorna och de soltorkade tomaterna. Mixa slätt. Tillsätt därefter oljan, osten, salt och peppar och mixa samman. När pastan kokat färdigt och röran är färdigmixad häller du pastan i ett durkslag och spolar den en kort stund under kallt vatten. Häll ned röran i kastrullen som du kokat pastan i, tillsätt hälften av sojamjölken och värm upp detta under omrörning. När det börjar bli varmt tillsätter du pastan och resten av sojamjölken och blandar väl. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Det är nu färdigt att serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar