onsdag 29 augusti 2012

Mat på Malmöfestivalen

Astrid & Apornas grillade teriyakimarinerade chi-chi på spett med två sallader

Astrid & Apornas sojaburgare med två sallader

Vi besökte några kompisar i Malmö några dagar under Malmöfestivalen. Det vi sett fram emot mest med festivalen var all god mat. Vi hade peppat innan genom att läsa menyerna på festivalappen. Efter att dessutom ha sett de fina recensioner som Astrid och Apornas mat fick i tidningen bestämde vi oss för att börja där. Kanske hade vi lite för höga förväntningar, men vi blev faktiskt lite besvikna. Vi förstod inte riktigt varför man i tidningen valt att ge grillspetten betyget sju av fem möjliga. Visst, själva spettet var jättegott, men salladerna var sådär. Sojaburgaren var okej, inte mer än så.

Vi hade dessutom spanat in ett matförsäljare som skulle sälja en sandwich med marinerad sojafilé, färska grönsaker och vegansk bearnaise. Detta hade vi sett fram emot att prova, men när vi letat reda på den matförsäljaren visade det sig att de inte alls erbjöd detta. Istället erbjöd de en vegetarisk sandwich med mozzarella.

Sammanfattningsvis tyckte vi alltså inte att maten på festivalen var fullt så fantastiskt som vi hoppats, men det är ett mycket bra initiativ av Malmö stad att ha som krav att alla matförsäljare måste servera minst ett vegetariskt alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar