torsdag 19 januari 2012

Fullt upp!

Vi har fullt upp här hemma med matlagning och bakning. Igår provade vi att göra egna tortellini/ravioli med hemgjord pastadeg som var fylld med en röra av spenat och tofu. De smakade jättebra, men såg tyvärr inte så trevliga ut. Kanske lyckas vi bättre med utseendet nästa gång, då kommer det med all säkerhet upp bild och recept. Senare på kvällen bakade vi veganska chokladmuffins som blev väldigt saftiga och framför allt fluffiga! Vissa veganska muffinsrecept ger så kompakta muffins, men dom här jäste verkligen upp och blev jättefina. :)

Idag har vi invigt hamburgerpressen vi fick i julklapp. Det blev veganska bönburgare som vi panerade i polenta och ströbröd, sedan åkte de direkt in i frysen. Vi får nämligen besök på lördag av några vänner, så detta är vad vi kommer bjuda dem på. Det kommer troligtvis upp bilder och recept på burgarna så småningom.

På söndag blir det födelsedagskalas här hemma så inför detta ska det även bakas en vegansk tårtbotten och även krämfyllda muffins. Smaskigt!

Ni hör ju - fullt upp!

1 kommentar:

  1. Tänkte bidra med ett recept på en soppa :)

    Potatissoppa
    8 potatisar
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    1 buljongtärning
    6 dl mjölk (vegansk för er då)
    2 dl vatten
    salt o peppar
    Fräs den finhackade löken o vitlöken i matfett.
    Lägg i potatisen som ni skurit i småbitar.Tilsätt mjölken, vattnet o buljongtärningen och småkoka i ca 10 minuter till potatisen blivit mjuk. Mixa soppan men låt det gärna vara kvar lite potatisbitar. smaka av med salt o peppar.
    Mamma/Karina

    SvaraRadera