måndag 16 januari 2012

Spaghetti bolognese

ca 6 portioner
300 g fryst sojafärs (ex. ICA Gott Liv)
1 gul lök
2 burkar krossade tomater
1/2 zucchini
1 stor morot
1/2 paprika
2 vitlöksklyftor
2,5 dl havre- eller sojagrädde
1 msk Mrs Chengs sojasås
2 tärningar grönsaksbuljong
3 msk ketchup
1 tsk paprikapulver
1 tsk grillkrydda
Svartpeppar
Örtsalt


Hacka löken, skär zucchinin och paprikan i små bitar, riv moroten grovt. Stek löken i olivolja. Tillsätt krossade tomater och buljongtärningarna. Pressa i vitlöken. Tillsätt sojafärsen och den rivna moroten, därefter sojasås och ketchup. Häll i havre-/sojagrädden och kryddorna. Låt alltsammans sjuda ca 20 minuter. Tillsätt paprikan och zucchinin samtidigt som pastan (spaghetti/äggfri tagliatelle) läggs i det kokande vattnet. Följ anvisningarna på pastaförpackningen.

2 kommentarer:

  1. Hur kan ni kalla det här för bolognese? Den har ju ingen selleri och inget vin, plus att den har en massa onödiga saker som t ex grädde! Det går självklart hur bra som helst att göra en god vegansk bolognese, men varför inte göra en som liknar en äkta sådan, bara minus köttet..? Mer genuin! Det här liknar i bästa fall skolans spagetti med köttfärssås.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din helt meningslösa kommentar, antagligen finns det lika många bologneserecept(köttfärssåser) som det finns människor i Sverige men jag kanske skulle kalla det för ragú alla bolognese som den så kallade "äkta" bolognesen kallades för eller helt enkelt ragú från Bologna? Betyder inte ragú stuvning om jag inte minns fel och i Bologna annvänder dom även kycklinglever i vissa recept? Som sagt helt meningslös kommentar.

      Radera