Receptet ger 6 ganska stora burgare
1 burk kikärter
1 burk kidneybönor
2 kokta potatisar
1 msk maizena
200 g grovt bröd (gärna överblivet halvtorrt bröd)
1 gul lök
Polenta & ströbröd till panering
1/2 påse tacokrydda
1 tsk spiskummin
Salt
Peppar
Finhacka och stek löken lätt i lite olja. Mosa (OBS! Mixa inte!) bönorna och kikärterna till en smet med hjälp av en gaffel. Mosa de kokta potatisarna. Riv brödet med ett rivjärn. Blanda bönsmeten med den stekta löken, de mosade potatisarna, det rivna brödet, maizena samt kryddor. Smaka av med salt och peppar. Blanda polenta och ströbröd (funkar även med ex. grahamsmjöl) på en tallrik. Dela upp smeten i önskat antal burgare och forma dessa med hjälp av händerna eller en hamburgerpress. Panera burgarna i blandningen av polenta och ströbröd. Lägg dem i frysen med bakplåtspapper mellan. Låt ligga i frysen minst 30 minuter, gärna längre (för att de ska hålla ihop bättre vid stekningen). Ta fram burgarna och stek dem i olja eller mjölkfritt margarin. Servera i burgerbröd med hemgjord guacamole, vegansk majonnäs, lök och tomat tillsammans med klyftpotatis och tomatsalsa.
I selected this post to be featured on Vegan Blogs. Please visit the site and vote for my blog!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar