lördag 14 januari 2012

Marängswiss på vårt vis

2 personer

Tofuline vaniljglass
1 skivad banan
O'hoj chokladsås
Veganska maränger
Ev. mjölkfri "vispgrädde"











Vi försökte oss på ett göra veganska maränger efter recept på NoEgg förpackningen igår kväll. I ärlighetens namn blev de sådär. De blev väldigt sega. Visserligen läste vi fel i receptet och tillsatte alla ingredienser på en gång istället för att vispa enbart NoEgg, pektin och vatten till att börja med. Och de blev nog inte tillräckligt gräddade heller, antagligen skulle de ha behövt torka i ugnen längre. Lärdom till nästa gång blir alltså att följa receptet till punkt och pricka, halvera mängderna i receptet (det blev väldigt mycket marängsmet så allt fick inte plats på plåten) samt att grädda marängerna längre.

Hur som helst så provsmakade vi marängerna ikväll tillsammans med glass, banan och chokladsås. Vi orkade inte vispa någon grädde, men det kan man ju göra om man vill. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar