måndag 9 januari 2012

Kryddstark indisk gryta med kikärter & blomkål

ca 4-5 portioner
300 g hackad spenat
1 burk passerade tomater
1 burk kikärter
2,5 dl soja-/havregrädde
2 tärningar grönsaksbuljong
1-2 dl vatten
1 gul lök
1 färsk chili
1 litet blomkålshuvud
2 tsk koriander
2 tsk hela kummin

1 tsk senapsfrön
2 tsk paprikapulver
3 tsk garam masala

Olja
Salt



Fräs den hackade löken och kryddorna i olja. Tillsätt därefter passerade tomater, spenat, soja-/havregrädde och vatten. Börja med lite vatten och tillsätt eventuellt mer vid behov. Lägg i buljongtärningarna och koka i cirka 20 minuter. Skär/dela blomkålen i lagom stora bitar. Lägg i blomkål och kikärter i grytan och låt alltsammans puttra tills blomkålen är lagom tillagad. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Servera med basmatiris, veganska papadums (t.ex. Santa Maria) eller veganska naanbröd och exempelvis vitkål. Det är även gott att "bryta av" hettan lite genom att servera en yoghurtsås (t.ex. Alpro soya med mynta) som tillbehör.

1 kommentar:

  1. annan variant med kokosmjölk
    http://urminkokbok.blogg.se/2014/august/indisk-kikartgryta.html

    SvaraRadera