torsdag 26 januari 2012

Vegansk gräddtårta


Tårtbotten
2,5 dl sojamjölk

2 tsk vinäger
0,5 dl NoEgg
0,5 dl kallt vatten
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl maizena
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 dl rapsolja

Smörj och bröa formen. Blanda sojamjölk med vinäger och låt blandningen stå ett tag. Vispa vatten och NoEgg. Blanda de torra ingredienserna. Blanda "äggsmeten" med de torra ingredienserna och tillsätt oljan. Vispa ihop smeten tills den är klumpfri. Häll i formen och grädde i 175 grader i ca 35-45 minuter (testa med provsticka). Låt tårtbottnen kallna helt innan den skärs itu (så att det blir två delar). 

_________________________________________________________________
Vaniljkräm
3 dl sojamjölk
1,5 msk socker
3 msk maizena
1 msk vaniljsocker


Blanda den kalla sojamjölken med socker och maizena. Koka upp under omrörning och låt sedan sjuda några minuter under omrörning. Ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsocker.
 _________________________________________________________________

Tårtfyllning
2 bananer
3 konserverade persikohalvor


Mosa ihop bananerna och persikorna med en gaffel.
_________________________________________________________________

När ovanstående komponenter är färdiga, bred ut ett lager vaniljkräm på den undre tårtbotten. Bred sedan ut de mosade frukterna ovanpå vaniljkrämen. Lägg därefter på "locket". Vispa ihop Carlshamns Luftig Visp (eller motsvarande) och bred den över tårtan. Dekorera med valfritt veganskt lösgodis, alternativt frukt och bär.



1 kommentar:

  1. Den såg god ut! Blir en sån till påsk då kanske?

    Mamma/Karina

    SvaraRadera